Destrukcja witaminy C podczas wrzucania cytryny do herbaty
Czy witamina c ulega zniszczeniu przy wysokiem temeperaturze np. w czasie gdy wrzucamy kawalek cytryny do gorącej herbaty?
Czy witamina c ulega zniszczeniu przy wysokiem temeperaturze np. w czasie gdy wrzucamy kawalek cytryny do gorącej herbaty?
Ten preparat należy do kategorii:
za darmo
farmaceutów jest teraz online
fix - 30 szt. - 4 g
fix - 25 toreb. - 4 g
fix - 30 szt. - 4 g
fix - 25 toreb. - 2,5 g
Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.
Witaminy z grupy B są związkami chemicznymi rozpuszczalnymi w wodzie. Odgrywają one niezwykle ważną rolę w metabolizmie komórek i syntezie czerwonych krwinek. Wpływają także na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Witaminy z grupy B nie są wytwarzane...
Korzyści z jedzenia ryb Ryby morskie są doskonałym źródłem kwasów omega 3 oraz witaminy D3. Z gatunków słodkowodnych najbogatszy skład ma pstrąg, po którego warto sięgać jak najczęściej. Oprócz kwasów i witamin, ryby zawierają również łatwo przyswajalne...
Nikt nie wyobraża sobie Wigilii bez karpia usmażonego na głębokim tłuszczu. Jednakże te zwierzęta są bardzo źle traktowane i niezwykle cierpią przed zabiciem. W Polsce już pierwsza sieć hipermarketów rezygnuje z ich sprzedarzy. Czy w ślad za nią pójdą...
**Znany od setek lat rzepak to roślina wyjątkowa. Dzięki procesowi tłoczenia można uzyskać z jej ziaren wyjątkowy produkt - olej. Dzisiaj stanowi jeden z cenniejszych produktów pochodzenia naturalnego, który idealnie sprawdza się zarówno w kuchni jak...
Podtlenek azotu - być może ta nazwa brzmi dziwnie i z niczym nam się nie kojarzy. Jednak chyba każdy z nas spotkał się z nazwą: gaz rozweselający. Dlatego też uściślamy: podtlenek azotu to właśnie gaz rozweselający. Charakterystyka podtlenku azotu Podtlenek...
Artykuł sponsorowany Każdy z nas stara się w miarę możliwości dbać o swoją sprawność, kondycję i samopoczucie. Wiele osób ogromną wagę przywiązuje do sposobu odżywiania. Nic w tym dziwnego - zdecydowanie lepiej jest zadbać o odpowiedni poziom witamin...
Ilość ryb w diecie Ryby powinno się jeść 2-3 razy w tygodniu. Szczególnie zdrowe są gatunki morskie, takie jak np. śledź. Zawierają one dużą ilość kwasów omega 3 i witaminy D. Porcja, jaką należy spożywać, to ok. 100-200 g. O tym, w jakiej postaci jeść...
Amigdalina szturmem zdobyła popularność na rynku medycyny niekonwencjonalnej. Ten organiczny związek występuje w pestkach wielu roślin, najwięcej amigdaliny zawierają migdały, pigwa, morele, brzoskwinie i śliwki. Czy rzeczywiście „witamina B17" posiada...
Polacy kochają śledzie Chociaż ogólnie** po ryby sięga tylko co setny Polak** (wg. ostatniego sondażu CBOS), to z pewnością święta Bożego Narodzenia sprzyjają nadrobieniu zaległości. Wtedy na naszym stole pojawiają się potrawy rybne, których królem...
Piwo nie znajduje się na liście produktów, po które sięgasz w pierwszej kolejności, gdy chcesz zacząć zdrowy styl życia, ale najnowsze badania mogą to zmienić. Gotowanie na bazie piwa stało się dość nowym trendem, dzięki takim przepisom jak kurczak na...
Komentarze