Lactoral smak truskawkowy - opis
Bakterie kwasu mlekowego stanowią istotny element prawidłowej
mikroflory jelitowej.
Zwykle zaleca się je spożywać pomocniczo:
- w trakcie i po stosowaniu antybiotyku,
- w celu wspomagania prawidłowej motoryki jelit, np. przy
luźnych stolcach,
- w celu wspomagania odporności komórkowej organizmu,
- w celu wspomagania ochronnej funkcji bariery jelitowej
organizmu,
- w celu wspomagania pracy przewodu pokarmowego w stanach
zaburzenia mikroflory.
Lactoral smak truskawkowy - skład
1 saszetka (1 porcja) suplementu diety LACTORAL
zawiera:
Substancja
aktywna:
10 mld bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 34%
Lactobacillus plantarum PL 02, 33% Lactobacillus
rhamnosus KL 53A, 33% Bifidobacterium longum PL 03.
2 saszetki (zalecana maksymalna dzienna porcja) suplementu diety
LACTORAL zawiera: 20 mld bakterii kwasu mlekowego w wyżej
podanych porcjach.
Substancje
pomocnicze:
maltodekstryna- substancja wypełniająca, inozytol, kwas
askorbinowy-przeciutleniach.
LACTORAL o smaku truskawkowym i LACTORAL o smaku nektarynki
zawierają dodatkowo aromat.
Wszystkie wersje suplementu diety LACTORAL mogą być stosowane
przez osoby z nietolerancją laktozy, uczulone na białka mleka
krowiego, gluten, gdyż nie zawierają mleka, laktozy oraz
glutenu.
Lactoral smak truskawkowy - dawkowanie
Stosować 1-2 saszetki dziennie przez co najmniej 7 dni. Nie
należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zawartość saszetki należy rozpuścić w niewielkiej objętości
letniego płynu (np. w wodzie). Preparat należy spożyć bezpośrednio
po przygotowaniu.
Suplement diety LACTORAL stosuje się u niemowląt od 6
miesiąca życia, dzieci i osób dorosłych.
Komentarze