Newsy - zdrowie
8 sierpnia to Wielki Dzień Pszczół. Ale tak naprawdę powinniśmy go obchodzić codziennie. Nie ma na świecie drugiego tak pożytecznego żyjątka. Życzmy im wszystkiego najlepszego i dbajmy o nie, bo jeśli one wyginą, wyginiemy i my... Co zawdzięczamy pszczołom?
Pszczoły...
Newsy
Według naukowców, tak proste rozwiązania, jak dodawanie do posiłków dużej ilości warzyw i owoców, może mieć duże znaczenie w skutecznym leczeniu. Mowa tutaj o pacjentach zmagających się z chorobami nerek, u których często występuje tak zwana kwasica metaboliczna.
Z...
Newsy
Lidl wycofuje partię ziemniaków, w których wykryto szkodliwy dla zdrowia pestycyd. Jego poziom przekraczał dopuszczalne normy. Może to "stwarzać zagrożenie dla zdrowia konsumentów". Warzywa mają zniknąć ze sklepów w ośmiu województwach.
Szkodliwy pestycyd...
Newsy
Nawyki żywieniowe młodych Polaków ciągle ulegają zmianie. Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zleciała badanie, z którego jasno wynika, że większość młodych dorosłych dobrze ocenia swoje nawyki żywieniowe, a swoją wiedzę czerpie głównie...
Newsy - psychologia
Owoce i warzywa są znane ze swoim różnorodnych korzyści zdrowotnych, dlatego są zalecane przez ekspertów żywienia jako podstawa odpowiednio zbilansowanej diety. Chociaż to, że w naszym codziennym menu musi znaleźć się dla nich miejsce, nie ulega wątpliwości,...
Newsy
Zachowanie inteligencji osób starszych zależy od substancji, która jest pigmentem w zielonych liściastych warzywach.
„Luteina jest jednym z kilku pigmentów roślinnych, który jest pozyskiwany przez organizm ludzki z pożywienia, głównie poprzez jedzenie...
Newsy
Każdy, kto kiedykolwiek uciekał od zapachu kanapki z tuńczykiem, może być zaskoczony wynikami nowych badań na temat wyborów żywieniowych. Badania zostały przeprowadzone przez Międzynarodową Szkołę Zaawansowanych Badań (International School for Advanced...
Newsy
Osoby śledzące aktywnie Magdę Gessler w mediach społecznościowych mogły zaobserwować zdecydowaną zmianę sylwetki restauratorki. W niektórych mediach zaczęły się pojawiać informacje dotyczące diety, którą rzekomo miała zacząć stosować. Czytaliśmy, że restauratorka...
Niezbędnik pacjenta
Robaki przysmakiem w niektórych krajach? Czy wiedziałeś, że robaki stanowią przysmak niemal 113 krajów na całym świecie? Insekty mogą stanowić źródło pełnowartościowego białka, a ich hodowla nie ma negatywnego wpływu na środowisko.
Owady mogą dostarczać...
Koronawirus
Koronawirus w Polsce zatacza coraz szersze kręgi. Wiele osób w obawie przed zarażeniem niebezpiecznym wirusem z Chin woli nie kupować produktów importowanych np. z Włoch, gdzie mamy do czynienia z ogniskami koronawirusa.
- Klienci zadają wiele...
Komentarze