Forticare o smaku pomarań.-cytryn.

zobacz opinie o produkcie »
Cena
-
Forma
płyn
Dawka
-
Ilość
4 szt.a 125ml
Typ
Bez recepty
Refundacja
Nie
Producent: NUTRICIA POLSKA SP. Z O.O.

Pytania do farmaceuty

Nikt nie zadał jeszcze żadnych pytań dotyczących tego preparatu. Możesz zadać bezpłatne pytanie farmaceucie. Napisz własne pytanie lub wybierz jedno z poniższych:

Forticare o smaku pomarań.-cytryn. - ulotka preparatu

Forticare o smaku pomarań.-cytryn. - opis

Przeznaczona dla pacjentów chorych onkologicznie przed rozległymi operacjami z powodu nowotworów w obrębie jamy brzusznej i szyi.Wzbogacony w kwasy omega-3. Zawartość kwasów EPA i DHA: 1,12 g w 125 ml produktu.Wysoka zawartość białka – 11,3g w 125 ml produktu.Wysokoenergetyczny (1,6 kcal/ml).Wysoka wartość przeciwutleniaczy (witaminy C i E, karotenoidów, selenu).Klinicznie wolny od laktozy.Zawiera błonnik. Bezglutenowa.

Do postępowania żywieniowego w niedożywieniu związanym z chorobą nowotworową.

Forticare o smaku pomarań.-cytryn. - skład

Skład na 100 ml:

Wartość
energetyczna

kJ/kcal

690/164

Białko
% energii

g

9,0
22

Węglowodany, w tym:
- cukry proste i dwucukry
- laktoza
% energii

g
g
g

19,1
13,6
< 0,0025
46

Tłuszcz, w tym:
- kw. tłuszczowe nasycone
- EPA
- DHA
% energii

g
mg
mg
g

5,3
1,0
602
298
29

Błonnik pokarmowy
- rozpuszczalny
- nierozpuszczalny

g
g
g

2,1
1,7
0,4

Składniki mineralne

   

Na

mg

110

K

mg

215

Cl

mg

140

Ca

mg

170

P

mg

120

Mg

mg

28

Fe

mg

1,9

Zn

mg

2,0

Cu

µg

288

Mn

mg

0,68

F

mg

0,16

Mo

µg

16

Se

µg

14

Cr

µg

11

I

µg

21

Witaminy

   

Wit. A

µg RE

130

Karotenoidy

mg

0,32

Wit. D

µg

1,1

Wit. E

mg α-TE

4,1

Wit. K

µg

8,5

Tiamina

mg

0,24

Ryboflawina

mg

0,25

Niacyna

mg NE

2,9

Kwas pantotenowy

mg

0,85

Wit. B6

mg

0,68

Kwas foliowy

µg

67

Wit. B12

µg

0,95

Biotyna

µg

6,4

Wit. C

mg

30

Inne

   

Cholina

mg

59

L-Karnityna

mg

11

Tauryna

mg

13

Osmolarność

mOsmol/l

730

Forticare o smaku pomarań.-cytryn. - dawkowanie

Sposób użycia:

Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia. Najlepiej podawać schłodzony. Dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Produkt zaleca się pić powoli (1 opakowanie od 30 minut do 1 godziny), między posiłkami. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.

Dawkowanie:

Jako uzupełnienie diety: 3 opakowania na dobę (615 kcal) przez minimum 21 dni, o ile lekarz nie zaleci inaczej.

Kategorie preparatu

Ten preparat należy do kategorii:

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podziel się na Facebooku
    Zapytaj o lek

    za darmo

    • Odpowiedź w 24 godziny
    • Bez żadnych opłat
    • Wykwalifikowani farmaceuci

    farmaceutów jest teraz online

    0/500
    Uzupełnij treść pytania o ewentualne dodatkowe szczegóły i kliknij "Wyślij pytanie".

    Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.

    Dostępne opakowania
    Forticare o smaku pomarań.-cytryn.

    Forticare o smaku pomarań.-cytryn.

    płyn - 4 szt.a 125ml
    NUTRICIA POLSKA SP. Z O.O.
    Powiązane artykuły
    Newsy

    Antyoksydanty w prewencji raka jelita grubego

    Czym są antyoksydanty? To przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki powstające w organizmie. Do tych naturalnych substancji zaliczamy miedzy innymi witaminę C, E lub A, oraz selen. Według najnowszych badań przyjmowanie witaminy E i właśnie selenu...

    Składniki odżywcze

    Rutyna w diecie - co to jest, gryka, amarantus, figi, herbata rooibos

    Rutyna w diecie - co to jest, gryka, amarantus, figi, herbata rooibos

    Rutyna to bardzo silny antyoksydant, który w połączeniu z witaminą C skutecznie zwiększa odporność organizmu i łagodzi objawy infekcji. Szczególnie warto ją aplikować w okresie jesienno - zimowm kiedy zaczyna się wzmożony sezon zachorowań na grypę i bardzo...

    Newsy

    Witaminy A i C pomocne w leczeniu ostrej białaczki

    Naukowcy z Instytutu Badawczego w Wielkiej Brytanii wraz z ich międzynarodowymi współpracownikami odkryli, jak witaminy A i C mogą modyfikować epigenetyczną „pamięć" komórek. Jest to istotne dla medycyny regeneracyjnej i możliwości przeprogramowania komórek....

    Zbilansowana dieta - charakterystyka, zasady, zdrowe produkty żywieniowe

    Migdały - właściwości, dieta, działanie

    Migdały zalicza się do orzechów. Są bardzo cenione przez dietetyków i lekarzy, bowiem zawierają mnóstwo wartości odżywczych. Jak działają na organizm i czy migdały są kaloryczne? Migdały - właściwości Migdały nazywane są jedyni z najbardziej szlachetnych...

    Zbilansowana dieta - charakterystyka, zasady, zdrowe produkty żywieniowe

    Zalety spożywania jogurtów

    Jogurt to jedna z najbardziej lubianych przekąsek. Jednak walory smakowe jogurtu to nie wszystko, okazuje się bowiem, że zawiera on w sobie mnóstwo składników, które bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie, a także wspomagają odchudzanie. Poniżej...

    Choroby i dolegliwości

    Niedobór witamin z grupy B. Daje różne objawy

    Niedobór witamin z grupy B. Daje różne objawy

    Witaminy z grupy B Witaminy z grupy B należą do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. Organizm nie wytwarza ich ani nie magazynuje samodzielnie. Właśnie dlatego nie możemy zapominać o ich regularnym suplementowaniu. Dlaczego? To właśnie witaminy z...

    Żywienie

    Witamina D chroni przed rakiem

    Witamina D chroni przed rakiem

    Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez Uniwersytet Creighton we współpracy z Uniwersytetem Kalifornijskim w San Diego, wysoki poziom witaminy D w organizmie może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka. Wyniki badania zostały opublikowane w czasopiśmie "American...