Zioł.Owoc Anyżu
zobacz opinie o produkcie »
- Cena
- -
- Forma
- zioła do zaparzania
- Dawka
- -
- Ilość
- 50 g
- Typ
- Bez recepty
- Refundacja
- Nie
Producent: ZAKŁAD ZIELARSKI "KAWON-HURT" NOWAK SP.J.
Pytania do farmaceuty
Nikt nie zadał jeszcze żadnych pytań dotyczących tego preparatu. Możesz zadać bezpłatne pytanie farmaceucie. Napisz własne pytanie lub wybierz jedno z poniższych:
Zioł.Owoc Anyżu - ulotka preparatu
Zioł.Owoc Anyżu - opis
W kaszlu towarzyszącym stanom zapalnym górnych dróg oddechowych, jako łagodny środek wykrztuśny.Zioł.Owoc Anyżu - skład
100g produktu zawiera 100 g owocu anyżu (Anisi fructus)Zioł.Owoc Anyżu - dawkowanie
Przygotowanie naparu: 1/2; łyżeczki rozkruszonych owoców (1,0g) zalać 1/2; szklanki (100 ml) wrzącej wody, pozostawić na 15 minut pod przykryciem, przecedzić. Dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: Pić 2 - 3 razy dziennie po 1/2; szklanki (100 ml) świeżo przygotowanego naparu. Uwaga: naparu z owoców anyżu nie należy stosować przed snem.Zioł.Owoc Anyżu - przeciwwskazania
Uczulenie na anyż i anetol lub inne rośliny z rodziny baldaszkowatych (Apiaceae/Umbeliferae). Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania u dzieci do 12. roku życia.Zioł.Owoc Anyżu - działania niepożądane
Sporadyczne alergiczne odczyny skórne oraz ze strony dróg oddechowych i przewodu pokarmowego. W przypadku w/w objawów należy zaprzestać stosowania naparu z owocu anyżu. W przypadku wystąpienia innych objawów niepożądanych należy poinformować o nich lekarza.Kategorie preparatu
Ten preparat należy do kategorii:
Podziel się na Facebooku
Zapytaj o lek
za darmo
- Odpowiedź w 24 godziny
- Bez żadnych opłat
- Wykwalifikowani farmaceuci
farmaceutów jest teraz online
0/500
Podobne preparaty
-
Tussiflos Tea Herbatka przy kaszlu
fix - 20 sasz.a 2g
-
Kalium sulfoguajacolicum (Rec.)
substancja - 100 g
-
Sulfoguajacolicum (Rec.)
substancja - 250 g
-
HERBATKA KASZELEK FIX
fix - 20 toreb. - 2 g
Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.
Substancja czynna
Anisi fructus
Dostępne opakowania
Zioł.Owoc Anyżu
zioła do zaparzania - 50 g
ZAKŁAD ZIELARSKI "KAWON-HURT" NOWAK SP.J.
ZAKŁAD ZIELARSKI "KAWON-HURT" NOWAK SP.J.
Polecane artykuły
Powiązane artykuły
Ruta zwyczajna - właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Ruta zwyczajna jest rośliną, która dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie w kosmetyce i kuchni oraz medycynie. Jej potencjał leczniczy dostrzeżono już w starożytności. Używano jej wówczas jako środka rozkurczowego i moczopędnego. Tę wysoką bylinę...
Dziewanna - odmiany, właściwości i zastosowanie
Dziewanna to charakterystyczne zioło, które poznasz po pięknych, żółtych kwiatach. Ceniona jest jednak przede wszystkim za swoje liczne właściwości lecznicze. Odmiany dziewanny Dziewanna to roślina, która ma wiele odmian. W pierwszej kolejności należy...
Rodzaje preparatów ziołowych
Preparaty ziołowe wykorzystywane są w ziołolecznictwie. Zioła kryją się pod postacią tabletek, kropel, soków. Przetwarzane są na przeróżne sposoby. Można stosować je do użytku zewnętrznego lub doustnie. Właściwości zdrowotne mają korzenie, nasiona, kłącza...
Miażdżone nasiona lnu - wielka pomyłka
Nasiona lnu zawierają mnóstwo nierozpuszczalnego błonnika, który korzystnie wpływa na poziom tłuszczu i cukru we krwi, a także na funkcjonowanie jelit. Ale zawierają one również substancje, które tworzą cyjanowodór, bardzo trującą ciecz, która może...
Cudowna mikstura na przeziębienie, grypę i candidę
Zima to czas, kiedy jesteśmy szczególnie narażeni na przeziębienie i grypę. Zamiast faszerować się lekami, warto wspomagać się związkami zawartymi w pożywieniu i przyprawach, które są naturalnymi antybiotykami. Dzięki temu, że działają one oczyszczająco,...
Maranta trzcinowa - właściwości, zastosowanie w kuchni i medycynie
Maranta trzcinowa to wiecznie zielona roślina, z kłączy której wyrabia się mączkę skrobiową. Produkt znajduje szerokie zastosowanie w kuchni, ale i w medycynie. Choć roślina wywodzi się z Ameryki Środkowej, jest uprawiana na obszarach tropikalnych na...
Włóż do szafki. Mole nie znoszą tego zapachu
Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z molami spożywczymi, doskonale wie, że walka z nimi wcale nie jest łatwa. Dlatego warto wiedzieć, jak uniknąć spotkania z tymi kuchennymi szkodnikami. Powinniśmy poznać również sposoby na skuteczne pozbycie się...
Założył bloga o chwastach i podbił internet (WIDEO)
Jego profil na Instagramie śledzi ponad 10 tys. osób i prawie 4 tys. na Facebooku. Kim jest Sebastian Kulis? Jest to 22-letni mężczyzna, którego blogiem "Roślinne Porady" zachwyca się cała Polska i nie tylko. Sebastian w swoim wirtualnym zielniku ma...
Słodkie sposoby na przeziębienie
Jesienne pluchy, a wraz z nimi sezon grypowy, nadchodzą wielkimi krokami. Warto zatem już teraz zaopatrzyć się w lekarstwa, które wspomogą walkę z infekcjami. Zamiast jednak wydawać pieniądze na farmaceutyki, można skorzystać z zawartości spiżarni. Miód...
Zioła w kuchni
Zioła to rośliny, które zawierają substancje wpływające na metabolizm człowieka. Są to w dużej mierze gatunki przyprawowe, chętnie stosowane w sztuce kulinarnej. Pozwalają wzbogacić lub wydobyć smak potraw. Cenione są ze względu na swoje właściwości lecznicze...
Dane zamieszczone w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny i poglądowy, powstały przy dołożeniu należytej staranności, w zakresie ich opracowania, niemniej z uwagi na dużą zawartość danych w serwisie, może się zdarzyć wystąpienie błędu. W przypadku zażywania produktów leczniczych wskazane, a w pewnych przypadkach konieczne, jest skontaktowanie się z lekarzem lub farmaceutą. Baza KS-BLOZ nie zastępuje przepisów prawa i decyzji odpowiednich organów, ani specjalistycznej wiedzy lekarzy i farmaceutów. W granicach dopuszczonych prawem, wyłączona zostaje odpowiedzialność (w tym odszkodowawcza) producenta bazy KS-BLOZ za dane zawarte w jej treści. Treść licencji dla osób fizycznych, na korzystanie z Bazy Leków i Środków Ochrony Zdrowia KS-BLOZ, znajdziesz tutaj.
Komentarze