Syrop z buraka z witaminą C - opis
Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza. Przyczynia się do
zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym
funkcjonowaniu układu nerwowego. Ponadto przyczynia się do
utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także pomaga
w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także
pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu
odpornościowego, pomaga w ochronie komórek przed stresem
oksydacyjnym.
Syrop z buraka z witaminą C - skład
Cukier, woda, wyciąg z koncentratu buraka czerwonego – 17%,
regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C – 0,1%, barwnik –
koncentrat marchwi i hibiskusa.
Zawartość składników w przeliczeniu na zalecaną do spożycia
dzienną porcję syropu wynosi: wyciąg z koncentratu buraka
czerwonego – zawartość w 3 łyżeczkach (15 ml) – 1112 mg, zawartość
w 2 łyżkach (30 ml) – 2223 mg; witamina C – zawartość w 3
łyżeczkach (15 ml) – 19,5 mg, RDA* - 24%, zawartość w 2 łyżkach (30
ml) – 39 mg, RDA* - 49%;
*RDA = zalecane dzienne spożycie
Zawiera cukier.
Produkt pasteryzowany.
Syrop z buraka z witaminą C - dawkowanie
Sposób użycia:
Dzieci od 3 roku życia zaleca się przyjmowanie 1 łyżeczki (5 ml)
3 razy dziennie. Dorośli zaleca się przyjmowanie 1 łyżki (15 ml) 2
razy dziennie. Przed użyciem wstrząsnąć.
Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji
produktu.
Komentarze