Zdrowie
**Znany od setek lat rzepak to roślina wyjątkowa. Dzięki procesowi tłoczenia można uzyskać z jej ziaren wyjątkowy produkt - olej. Dzisiaj stanowi jeden z cenniejszych produktów pochodzenia naturalnego, który idealnie sprawdza się zarówno w kuchni jak...
Koronawirus
Marek Posobkiewicz, który od kilku miesięcy walczył na pierwszej linii frontu, lecząc pacjentów z COVID-19, teraz sam jest zakażony. Nawet będąc w szpitalu, walczy z koronasceptykami. Nagrał dla Edyty Górniak, której zdaniem w szpitalach nie leżą chorzy...
Naturalne środki poprawy odporności
Czosnek Czosnek doskonale wpływa na na układ odpornościowy. Swoje właściwości zdrowotne zawdzięcza przede wszystkim allicynie, związkowi o silnym zapachu i równie silnych właściwościach przeciwgrzybicznych i antybiotykowych. Najlepiej zmiażdżyć go i odstawić...
Newsy - zdrowie
Złe żywienie szkodzi zdrowiu. Jak wykazują badania, może też realnie powodować zgon. Nowe badania wskazują listę zabójczych składników.
Zła dieta zabija 11 milionów ludzi rocznie
W piśmie "Lancet" opublikowano zatrważające dane. Każdego roku 11 milionów...
Produkty żywnościowe
Mięso pod różną postacią praktycznie codziennie gości na naszych stołach. Stanowi świetny dodatek do kanapek, jest stałym elementem typowo polskiego dania obiadowego. Z żywieniowego punktu widzenia mięso jest źródłem pełnowartościowego białka, którego...
Witaminy
Witaminy to substancje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Wszelkie niedobory witamin mają swoje następstwa, zwykle w postaci chorób. O ile najczęściej mówi się o roli witamin A, C i D w organizmie, nie należy zapominać o innych,...
Newsy
Ranking najzdrowszych serów Ludzie kochają ser! Mozzarella i sery żółte są najpopularniejsze w Polsce. Wielu z nas korzysta z sera w kuchni, jednak warto przyjrzeć się temu, czy jest on zdrowy.
Wiele badań naukowych mówi o tym, że wartości odżywcze zawarte...
Newsy
Polacy kochają śledzie Chociaż ogólnie** po ryby sięga tylko co setny Polak** (wg. ostatniego sondażu CBOS), to z pewnością święta Bożego Narodzenia sprzyjają nadrobieniu zaległości.
Wtedy na naszym stole pojawiają się potrawy rybne, których królem...
Naturalne środki poprawy odporności
Od dawna korzystamy z dóbr, jakie daje nam natura, aby poprawić stan zdrowia i odporność organizmu. Korzeń żeń-szenia, czosnek, cebula, owoce cytrusowe - ich właściwości pod tym względem znane są od lat i to z nich czerpią wielkie koncerny farmaceutyczne...
#dzieńdobryWP
Korzyści z jedzenia ryb Ryby morskie są doskonałym źródłem kwasów omega 3 oraz witaminy D3. Z gatunków słodkowodnych najbogatszy skład ma pstrąg, po którego warto sięgać jak najczęściej. Oprócz kwasów i witamin, ryby zawierają również łatwo przyswajalne...
Komentarze