Siemię lniane brązowe

zobacz opinie o produkcie »
Cena
-
Forma
-
Dawka
-
Ilość
450 g
Typ
Bez recepty
Refundacja
Nie
Producent: OLEOFARM SP. Z O.O.

Pytania do farmaceuty

POKAŻ WIĘCEJ

Siemię lniane brązowe - ulotka preparatu

Siemię lniane brązowe - opis

Propozycja przygotowania: 
1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka, owoców, jogurtów, czy miodu. Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych.

UWAGA! Siemię lniane należy zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw.

Siemię lniane brązowe - skład

nasiona lnu (Linum usitatissimum L.)

Siemię lniane brązowe - dawkowanie

Propozycja przygotowania: 
1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka, owoców, jogurtów, czy miodu. Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych.

UWAGA! Siemię lniane należy zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw.

 

Kategorie preparatu

Ten preparat należy do kategorii:

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podziel się na Facebooku
    Zapytaj o lek

    za darmo

    • Odpowiedź w 24 godziny
    • Bez żadnych opłat
    • Wykwalifikowani farmaceuci

    farmaceutów jest teraz online

    0/500
    Uzupełnij treść pytania o ewentualne dodatkowe szczegóły i kliknij "Wyślij pytanie".

    Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.

    Substancja czynna

    Lini semen

    Nasiona lnu, które są śluzowym surowcem farmaceutycznym. Stosowane zewnętrznie na skórę działają powlekająco, regenerująco i przeciwzapalnie w leczeniu odleżyn, oparzeń i stanów zapalnych skóry. Działają też powlekająco w przewodzie pokarmowym, dlatego stosuje się je w chorobie wrzodowej. Dzięki pęcznieniu śluzów w przewodzie pokarmowym oraz drażniącemu działaniu glikozydów cyjanogennych działają przeczyszczająco.

    Dostępne opakowania
    Siemię lniane brązowe

    Siemię lniane brązowe

    450 g
    OLEOFARM SP. Z O.O.
    Powiązane artykuły
    Kuchnie świata

    Kuchnia irlandzka

    Kuchnia irlandzka to tradycje kulinarne, na które ogromny wpływ miały klimat i położenie geograficzne Irlandii. Ważnymi elementami kuchni Irlandii są ryby, owoce morza, nabiał, mięso oraz warzywa, zwłaszcza ziemniaki, które zostały sprowadzone w drugiej...

    Kuchnie świata

    Kuchnia portugalska

    Kuchnia portugalska należy do jednej z najzdrowszych kuchni europejskich, ponieważ większość jej potraw obfituje w duże ilości ryb, owoców morza, oliwy z oliwek, aromatycznych ziół i przypraw, a także bogatych w polifenole win (głównie porto, madera)....

    Kuchnie świata

    Kuchnia śródziemnomorska

    Kuchnia śródziemnomorska

    Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą kuchnią na świecie. Podstawę diety śródziemnomorskiej stanowią ryby, owoce morza, świeże warzywa, owoce. W kuchni śródziemnomorskiej królują aromatyczne zioła oraz oliwa z oliwek. Mimo że w wielu krajach potrawy...

    Kuchnia i gotowanie

    Techniki gotowania

    Gotowanie jest sztuką kulinarną, która związana jest z przygotowaniem potraw. Kuchnie świata różnią się od siebie - nie tylko pod względem źródła pożywienia, ale też i tradycji. Aby umiejętnie zgłębiać tajemnice sztuki gotowania, warto znać podstawowe...

    Kuchnia i gotowanie

    Przelicznik miar - kuchenny, wag i objętości

    Przelicznik miar - kuchenny, wag i objętości

    Przelicznik miar i wag jest niezbędny każdej gospodyni domowej. Dzięki przelicznikowi miar i wag, pani domu nie musi wykonywać skomplikowanych obliczeń, aby wiedzieć, ile mąki mieści się w szklance lub ile proszku do pieczenia znajduje się na jednej łyżeczce....

    Zdrowe przepisy

    Makarony

    Makarony to podstawa włoskiej kuchni, ale coraz częściej goszczą również na naszych stołach. Bogactwo rodzajów makaronów i sposobów ich przyrządzenia sprawia, że z łatwością można przygotować na ich bazie wiele zdrowych i bardzo smacznych posiłków. Jak...

    Kuchnia i gotowanie

    Zasady przechowywania żywności

    Zasady przechowywania żywności

    Odpowiednie przechowywanie żywności jest niezwykle ważne - zarówno ze względów higienicznych, zdrowotnych, jak również naszego bezpieczeństwa. Ponadto pozwala na zminimalizowanie problemu marnowania pokarmu. Wprowadzenie zasady odpowiedniego przechowywania...

    Żywienie

    Zdrowe przepisy

    Zdrowa dieta to nie tylko wartościowe produkty spożywcze zawierające witaminy i składniki mineralne, ograniczona ilość tłuszczów zwierzęcych i minimalna ilość cukru. Właściwe odżywianie to także odpowiednie i samodzielne przyrządzanie potraw oraz zdrowe...

    Choroba Leśniowskiego-Crohna - przyczyny, objawy, leczenie

    Co jeść podczas zaostrzeń choroby Crohna?

    Co jeść podczas zaostrzeń choroby Crohna?

    Choroba Leśniowskiego-Crohna Choroba Crohna polega na wystąpieniu przewlekłego stanu zapalnego jelit. Etiologia tego schorzenia nie została całkowicie wyjaśniona. Zmiany w obrębie jelit cechują się charakterystycznym ogniskowym bądź odcinkowym rozmieszczeniem....