Ostropest plamisty owoc Tylko Natura

zobacz opinie o produkcie »
Cena
-
Forma
zioła sypkie
Dawka
-
Ilość
300 g
Typ
Bez recepty
Refundacja
Nie
Producent: POZNAŃSKIE ZAKŁADY ZIELARSKIE "HERBAPOL" S.A.

Pytania do farmaceuty

Nikt nie zadał jeszcze żadnych pytań dotyczących tego preparatu. Możesz zadać bezpłatne pytanie farmaceucie. Napisz własne pytanie lub wybierz jedno z poniższych:

Ostropest plamisty owoc Tylko Natura - ulotka preparatu

Ostropest plamisty owoc Tylko Natura - opis

Ostropest plamisty wspiera prawidłową pracę wątroby oraz jej naturalne procesy regeneracji. Chroni komórki wątroby i tkanki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Wspiera fizjologiczną produkcję żółci oraz proces trawienia. Ostropest plamisty odznacza się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka.

Kategorie preparatu

Ten preparat należy do kategorii:

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podziel się na Facebooku
    Zapytaj o lek

    za darmo

    • Odpowiedź w 24 godziny
    • Bez żadnych opłat
    • Wykwalifikowani farmaceuci

    farmaceutów jest teraz online

    0/500
    Uzupełnij treść pytania o ewentualne dodatkowe szczegóły i kliknij "Wyślij pytanie".

    Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.

    Substancja czynna

    Silybum marianum

    Nasiona ostropestu plamistego to surowiec zielarski o działaniu hepatoprotekcyjnym. Zawiera flawonolignany. Działa ochronnie i regeneracyjnie na miąższ wątroby. Jest stosowany w uszkodzeniach i stanach zapalnych wątroby.

    Dostępne opakowania
    Ostropest plamisty owoc Tylko Natura

    Ostropest plamisty owoc Tylko Natura

    zioła sypkie - 300 g
    POZNAŃSKIE ZAKŁADY ZIELARSKIE "HERBAPOL" S.A.
    Powiązane artykuły
    Diety od A do Z

    Grupa krwi a dieta - dieta dla grupy krwi AB, 0, A, B

    Grupa krwi a dieta - dieta dla grupy krwi AB, 0, A, B

    Dieta dla grup krwi 0, A, B, AB polega na doborze pokarmów, które organizm najlepiej będzie przyswajał i łatwo trawił. Unika się w niej produktów, które mogą mieć szkodliwe działanie na organizm. Diety zgodne z grupą krwi przeznaczone są dla każdego,...

    Niestrawność - rodzaje, objawy, diagnostyka, dieta, leczenie

    Co najdłużej zalega w jelitach? Sprawdź, co warto ograniczyć

    Co najdłużej zalega w jelitach? Sprawdź, co warto ograniczyć

    Istnieją produkty, których nie powinniśmy jeść codziennie. Są trawione bardzo długo i zalegają w jelitach. Powodują poczucie ciężkości. Zamiast dodać nam sił, zabierają ją. Sprawdzamy więc, jakiej żywności powinniśmy się wystrzegać. Proces trawienny Zdarza...

    Zdrowie

    Karboksypeptydazy - czym są i jakie mają właściwości

    Karboksypeptydazy - czym są i jakie mają właściwości

    Karboksypeptydazy to enzymy proteolityczne, należące do grupy hydrolaz. Biorą udział w trawieniu białek w jelicie cienkim oraz z twz. trawieniu lizosmalnym. Dodatkowo mają zastosowanie w przemyśle. Zobacz, jak działają i gdzie ich szukać. Czym są karboksypeptydazy? Karboksypeptydazy...

    Układ pokarmowy

    Enzymy trawienne - rodzaje, działanie, zaburzenia trawienia

    Enzymy trawienne - rodzaje, działanie, zaburzenia trawienia

    Enzymy trawienne pełnią szereg istotnych funkcji w ludzkim organizmie. Pomagają przetwarzać pokarm na energię, transportując ją do poszczególnych komórek. Enzymy produkowane są przez określone narządy, a każdy z nich spełnia nieco inną funkcję i odpowiada...

    Newsy - zdrowie

    Dlaczego wolimy frytki od brokuła?

    Dlaczego wolimy frytki od brokuła?

    Choć większość osób deklaruje, że jeśli ma możliwość wybiera zdrowszą wersję posiłku, to badania wykazują, że to nieprawda. Zamiast tego ludzie częściej dokonują wyboru na podstawie smaku jedzenia. Zwykle im więcej cukru, soli i tłuszczu w żywności,...

    Alergia pokarmowa - charakterystyka, przyczyny, symptomy, alergia na białko, leczenie

    Nietolerancja fruktozy

    Fruktoza jest cukrem prostym. Najczęściej występuje w owocach. Niewielka jej ilość znajduje się również w warzywach i zbożach. Jeśli proces trawienia przebiega prawidłowo, fruktoza wchłaniana jest w jelicie cienkim. Niezbędne są do tego między innymi...

    Newsy - zdrowie

    Ile dokładnie wody powinniśmy wypić w ciągu dnia?

    Ile dokładnie wody powinniśmy wypić w ciągu dnia?

    Woda jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu - o tym słyszał już każdy. Pytanie brzmi: ile tak naprawdę jej potrzebujemy? Według aktualnych zaleceń należy wypijać min. 2 litry wody dziennie. Jednak w praktyce wielu z nas trudno spełnić...

    Celiakia - przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie

    Celiakia (prezentacja edukacyjna)

    Celiakia (prezentacja edukacyjna)

    Celiakia - schemat budowy układu pokarmowego Zdrowy układ pokarmowy Zadaniem układu pokarmowego jest pobieranie pokarmów i wody, trawienie i przyswajanie składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niestrawione, zbędne...

    Ważny Temat - Co ci leży na wątrobie?

    Rola wątroby w procesie trawienia

    Rola wątroby w procesie trawienia

    Trawienie o skomplikowany proces zachodzący w organizmie. Biorą w nim udział różne gruczoły i narządy, a jednym z najważniejszych jest wątroba. Odpowiada ona nie tyko za produkcję żółci, ale także za pochłanianie i neutralizowanie toksyn.Skomplikowane...

    Newsy - zdrowie

    Nowy superfood w walce z cukrzycą

    Nowy superfood w walce z cukrzycą

    Mango może być bardzo skuteczne w zapobieganiu chorobom metabolicznym i cukrzycy - tak wynika z czterech różnych badań przedstawionych podczas Experimental Biology Conference 2017. W jednym z badań zespół ekspertów z Wydziału Żywienia i Nauk o Żywności...