OLIWKOWE Masło d/ciała nawilż. 100% śródzie.oliwy z oliwek

zobacz opinie o produkcie »
Cena
-
Forma
-
Dawka
-
Ilość
250 g
Typ
Bez recepty
Refundacja
Nie
Producent: COSMATRADE SP. Z O.O.

Pytania do farmaceuty

Stan po chorobie uveitis a sposób na dalsze życie

3 tygodnie temu zachorowałam na uveitis. byłam w szpitalu teraz jestem na sterydach encorton. przyczyna choroby nie znana wyniki w normie a stan zapalny w organizmie był ostry. martwi mnie cała ta sytuacja i co będzie dalej. Proszę o jakieś porady jak żyć w trakcie kuracji i wogóle z taką choroba? ponoć lubi się wracać zapalenie błony naczyniowej. pozdrawiam.

Odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska i 2 innych specjalistów

Niedoczynność tarczycy a wzrost wagi

Witam, stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy, bo przytyłam bardzo długo mimo braku zmian w pozywieniu, poszłam do lekarza, zrobiłam badania i okazało się że faktycznie ją mam. Wtedy dano mi lek Euthyrox50, nastepnym razem skierowano mnie do endokrynologa(inny lekarz był zdziwiony że nie zostało to zrobione od razu) okazało się że nic się nie dzieje na USG ale dostałam ponownie Euthyrox. NIestety mimo że biorę lek waga ani rusz. I nie powiem ale utrudnia mi to życie. Co mogę z tym zrobić??

Odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz Lek. Rafał Gryszkiewicz i 1 inny specjalista

Dieta 1300 kalorii dziennie: ile należy schudnąć w ciągu tygodnia?

Witam! od 9 grudnia spożywam 1300 kcal dziennie (z maleńkimi weekandowymi odstępstwami). Schudłam 2 kilogramy. Czy nie jest to zbyt mało? Jestem wegetarianką, ćwiczę raz w tygodniu jogę, tańczę i pływam też raz w tygodniu. Jem często obiady w wege stołówce - warzywa, trochę fasoli, ewentualnie ciemna bułka, trochę ziemniaków. Wklejam jadłospis: 9.12 sok pomidorowy 240 kcal, pół...

Problem z TSH a subkliniczna niedoczynność tarczycy

Witam! Ostatnio pisałam do państwa z problemem TSH, które wynosiło 21,79 przy normie (0,27-4,2). Z tymi wynikami poszłam do swojego ginekologa, który przepisał mi Euthyrox 50 i dał mi skierowanie do endokrynologa oraz na badania FT3 i FT4. Wyniki są następujące: FT4 1,38 przy normie (0,932-1,71); Ft3 3,81 przy normie (2,02-443)....

Odpowiada Lek. Marta Hat Lek. Marta Hat i 1 inny specjalista

Czy przy niedoczynności tarczycy zawsze się tyje?

witam, ostatnio wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy. Mój stan wprawdzie nie jest zły, ale bardzo boje sie tycia. Faktycznie trochę utyłam ok.3 kg ale również ostatnio na więcej sobie pozwalałam z jedzeniem. Moje th wynoi 4,2 przy normie 4,7, mam lekko obniżone ft3. Nie jest to tragiczny wynik, ale biorę od tygodnia euthyrox 25. Czy zawsze przy niedoczynnosci bardzo się tyje? nawet gdy się wdrożyło leczenie? obecnie waze 60 kg przy 173 cm. ale jezcze nidawno ważyłam 57kg.

Odpowiada Dr Krystyna Pogoń Dr Krystyna Pogoń i 3 innych specjalistów
POKAŻ WIĘCEJ

Kategorie preparatu

Ten preparat należy do kategorii:

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podziel się na Facebooku
    Zapytaj o lek

    za darmo

    • Odpowiedź w 24 godziny
    • Bez żadnych opłat
    • Wykwalifikowani farmaceuci

    farmaceutów jest teraz online

    0/500
    Uzupełnij treść pytania o ewentualne dodatkowe szczegóły i kliknij "Wyślij pytanie".

    Informacje dostępne dzięki www.osoz.pl. Dane o produkcie pobrane zostały z bazy KS-BLOZ i nie mogą być kopiowane, rozpowszechniane ani wykorzystywane bez zgody producenta bazy KS-BLOZ, firmy KAMSOFT S.A.

    Dostępne opakowania
    OLIWKOWE Masło d/ciała nawilż. 100% śródzie.oliwy z oliwek

    OLIWKOWE Masło d/ciała nawilż. 100% śródzie.oliwy z oliwek

    250 g
    COSMATRADE SP. Z O.O.