Acerola - opis
Naturalna witamina C zawarta w Aceroli uelastycznia i
uszczelnia naczynia krwionośne, aktywuje mechanizmy odpornościowe
organizmu, zmiejsza uczucie zmęczenia, wspomaga regenerację
kolagenu, opóźnia efekty starzenia, zalecana również w czasie
wytężonego wysyiłku.
Acerola - skład
Acerola (łac. Malpighia glabra) - to odmiana wiśni rosnąca w
Ameryce Południowej, głównie w Brazylii. Owoce tej rośliny uznane
są za najbogatszena świecie źródło naturalnej witaminy C i
flawonoidów stabilizujących witaminę C czyli hamujących jej rozkład
(utlenianie). Acerola użyta w naszym preparacie pochodzi z drzew
dziko rosnących.
Acerola - dawkowanie
- profilaktycznie 1 tabletka dziennie, rano
- w stanach osłabienia organizmu ( niedobory, infekcje )- do 3
tabletek dziennie ( zalecane dzienne spożycie )
- tabletki nadają się również do ssania
- preparat m,oże być stosowany przez diabetyków
Komentarze